Zdrowa dieta i aktywność fizyczna wróciła na tapetę. Od kilku dni codziennie coś pichcę i kombinuje w kuchni, a później serwuje sobie konkretną dawkę ruchu. Najciężej było się przemóc, zejść z kanapy i zakończyć z wymówkami.
Dziś mam dla Was pomysł na lekki i zdrowy lunch. Lunch, który możecie zabrać do szkoły, na uczelnię czy do pracy. Sałatka z marynowanym burakiem, serem fetą i szpinakiem, a do tego świeży sok z buraków, jabłek i marchewki.

- świeże liście szpinaku baby (bądź różne rodzaje sałat)
- buraki marynowane
- ser feta
- płatki migdałowe(opcjonalnie)
- pomidor
- łyżka musztardy
- pół łyżeczki miodu
- olej sezamowy lub oliwa z oliwek
Przygotowanie
Do salaterki wrzucamy sałaty, kroimy w buraki, kozi ser i pomidora. Następnie przygotowujemy dressing z musztardy, miodu i oleju sezamowego. Wlewamy sos i posypujemy sałatkę płatkami migdałowymi
Sok przygotowujemy w sokowirówce. Ja zawsze robię go więcej by został nam jeszcze na kolejny dzień. Proporcje: 1kg jabłek, 4 marchewki i 2 buraki
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz