czwartek, 10 lipca 2014

Makaron z wędzonym łososiem


Uwielbiam wręcz łososia. Ma jedną super zaletę, szybko go się przyrządza i doskonale smakuje!!!! Zapraszam do wypróbowania!!!!

Składniki:
  • 2 szklanki makaronu penne, farfalle lub fusilli lub jaki komu smakuje :)
  • 110 g wędzonego łososia (1 opakowanie)
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz 
  • koperek do dekoracji
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo (al dente) według przepisu podanego na opakowaniu, a następnie dokładnie go odsączamy, aby sałatka nie była wodnista. Selera i szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie kawałki i dodajemy do makaronu. Do tego dodajemy wędzonego łososia poszarpanego na kawałki o wybranej przez siebie wielkości. Całość skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print it

nRelate Posts Only