Uwielbiam wręcz łososia. Ma jedną super zaletę, szybko go się przyrządza i doskonale smakuje!!!! Zapraszam do wypróbowania!!!!

Składniki:
- 2 szklanki makaronu penne, farfalle lub fusilli lub jaki komu smakuje :)
- 110 g wędzonego łososia (1 opakowanie)
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- koperek do dekoracji
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na
półtwardo (al dente) według przepisu podanego na opakowaniu, a następnie
dokładnie go odsączamy, aby sałatka nie była wodnista. Selera i
szczypiorek myjemy, osuszamy i kroimy na niewielkie kawałki i dodajemy
do makaronu. Do tego dodajemy wędzonego łososia poszarpanego na kawałki o
wybranej przez siebie wielkości. Całość skrapiamy sokiem z cytryny,
dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz