poniedziałek, 1 grudnia 2014

Surówka z kiszonej kapusty

Kiszona kapusta zawiera mnóstwo witaminy C. Szczególnie polecana jest w okresie jesienno-zimowym, kiedy dopada nas przeziębienie lub grypa. Świetnie nadaje się do potraw z mięsa i ryb. Więc zapraszam do wypróbowania nie tylko tych, którzy są miłośnikami takiej kapustki!!!

http://lunchkobietka.blogspot.co.uk/search/label/sur%C3%B3wka


SKŁADNIKI:
- 2 spore garście kapusty kiszonej
- 1 średnia marchewka
- 1 jabłko
- szczypiorek
- sól, pieprz, cukier
- 2 łyżki oliwy z oliwek

Kapustę wykładamy do miseczki, kroimy ją na mniejsze kawałki, żeby za bardzo nie ciągnęła się podczas jedzenia. Marchew i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek kroimy na drobno. Dodajemy sól, pieprz i cukier według własnego smaku. Polewamy oliwą i mamy gotową surówkę do obiadu.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print it

nRelate Posts Only