Pieczarkowa wg.Chodakowskiej
A dzisiaj na obiadek zaserwowałam moim moim domownikom zupke pieczarkową wg.Chodakowskiej Troszkę ją zmodyfikowałam bo przepis trochę ubogi w warzywka.
SKŁADNIKI:
- 300 g pieczarek
- 1,5 litra bulionu grzybowego,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- 2 średnie marchewki,
- mała cebulka,
- ziele angielskie, liść laurowy
- sól, pieprz, jogurt naturalny
Pieczarki po umyciu pokroić na dowolne kawałki, cebulkę rownież i smażyć na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek aż pieczarki lekko się zrumienią. Dodać pokrojoną marchewkę, gotować aż pieczarki i marchewka będą miękkie. Ja dodalam jeszcze trochę płatków owsianych, żeby zupa była trochę bardziej treściwa. Na koniec zabielamy jogurtem lub śmietanką, dodajemy trochę pietruszki i gotowe. Spokojnie taką "fit zupkę" można serwować domownikom.
SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz