środa, 23 lipca 2014

Cytrynowe spaghetti z tuńczykiem i rukolą

Błyskawiczny makaron na lunch – świeży, apetyczny, aromatyczny…mniam!

Składniki:

  • 200g pełnoziarnistego makaronu spaghetti
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sok z 1/2 cytryny
  • ząbek czosnku
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • garść świeżej rukoli

Przygotowanie:

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie według wskazówek producenta. W miseczce rozdrobnij tuńczyka widelcem, dodaj sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekaną papryczkę chilli (usuń ziarenka) i oliwę z oliwek. Całość wymieszaj. Ugotowany makaron wymieszaj z przygotowaną masą z tuńczyka, rozłóż na talerze lub do lunchboxa posyp rukolą i pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na połówki. Całość możesz jeszcze oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
*na zdjęciach nie ma pomidorków koktajlowych
SMACZNEGO!!!! 


źrodło:http://lunchblog.pl/

2 komentarze:

Print it

nRelate Posts Only