środa, 3 grudnia 2014

Warzywny gulasz

Gulasz warzywny to wyjątkowo smaczne i szybkie danie, które możemy zrobić z tego co mamy w lodówce. Jest sycący i dobrze rozgrzewa. Zapraszam!!!

http://lunchkobietka.blogspot.co.uk/2014/12/warzywny-gulasz.html
 
SKŁADNIKI:

  • 2 machewki
  • 1 czerwona  i 1 żółta lub pomarańczowa papryka
  • 1 malutka papryczka chili
  • 1 średnia cebula
  • mały kawałeczek pora 
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 3 garście fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • olej
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól pieprz i papryka słodka 
  • można dodać przesmażona kiełbaskę lub parówkę  dla lubiących takie dania z odrobiną mięska

Przygotowanie:

  • Do garnuszka wlewamy  3 łyżki oleju i podsmażamy na nim pokrojoną w kosteczkę cebulę.
  • Marchewki również kroimy w kostkę i obsmażamy z cebulką.
  • Papryki myjemy, wydrążamy i kroimy w kostkę.
  • Fasolkę kroimy na mniejsze części a por w plasterki i wszystko razem mieszamy.
  • Całość podlewamy wodą - około 1/2 szklanki wody. Tak by całość mogła się dusić pod przykryciem. Dusimy około 30 minut często mieszając.
  • Kiedy warzywa zmiękną dodajemy puszkę pomidorów.
  • Na koniec całość doprawiamy koncentratem, 2 łyżkami keczupu i przyprawami.
Danie to możemy podać z ryżem, makaronem lub z pysznym chlebkiem.

SMACZNEGO!!!!

3 komentarze:

  1. I smacznie smakuje, naprawdę polecam!!!

    OdpowiedzUsuń
  2. wypróbowałam przepis naprawdę bardzo fajny i smaczny :)
    Zapraszam na mojego bloga kulinarnego, znajduje sie tam katalog blogów kulinarnych :)
    http://zbiorblogowkulinarnych.blogspot.com/ serdecznie zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń

Print it

nRelate Posts Only