Omlet na ostro
Dzisiaj propozycja na kolację lub śniadanko. Omlet na ostro. Niby nic szczególnego, ale bardzo zdrowo i smakowo.
SKŁADNIKI:
na 1 omlet:
- 2 jajka,
- 4 łyżki mąki ( może być pelnoziarnista),
- opcjonalnie można dodać trochę mleka lub wody,
- sól, pieprz, papryka słodka i ostra ( ilość wg.swoich upodobań),
- serek twarogowy,
- zioła prowansalskie,
- pomidorki koktajlowe,
Jajka roztrzepujemy mikserem lub trzepaczką, dodajemy mąkę, sól, pieprz, papryki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek z dwóch stron na rumiano. Po usmażeniu omlet smarujemy serkiem, kładziemy pomidorki, posypujemy ziołami prowansalskimi i składamy na pół. I gotowe. Prawda, że szybko?
SMACZNEGO!!!!
To jest nalesnik a nie omlet!!!
OdpowiedzUsuń